Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Daarnaast publiceren wij nieuws en items op ons YouTube kanaal, Facebookpagina en op andere social media. Als lokale omroep brengen wij programma’s op lokaal niveau. De zendtijd is ons toegewezen door Het Commissariaat voor de Media (CvdM). Per gemeente mag slechts ééen lokale omroep actief zijn. Om uit te mogen zenden, stelt het CvdM een aantal voorwaarden aan de omroep. Voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat we een bepaald percentage aan programma's zelf moeten produceren en dat onze uitzendingen voor minimaal 50 procent aan de zogenoemde ICE-norm moeten voldoen. Deze norm staat voor Informatie, Cultuur en Educatie en dient gericht te zijn op de gemeente waar de omroep uitzendt.

Radio
Onze radiozender is 24 uur per dag te beluisteren. Overdag wordt er voornamelijk goed luisterbare muziek uitgezonden en op elk heel uur het NOS op 3 nieuws. 's Avonds zijn er veel live programma's voor verschillende doelgroepen. De zondag is voornamelijk gevuld met informatieve programma's waarbij verenigingen en organisaties de mogelijkheid krijgen om hun activiteiten (gratis) te belichten.

Televisie
Onze TV uitzendingen zijn dagelijks op elk oneven uur te zien en worden wekelijks vernieuwd. Onze cameraploegen en presentatoren bezoeken regelmatig evenementen en bijeenkomsten in de gemeente. Soms gebeurt dit op verzoek, soms ook op eigen initiatief. Ook maken wij wekelijks de nieuwsuitzending 42Actueel, met korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek dan ons YouTube kanaal of Facebook pagina. Buiten de TV programma's kunt u kijken naar onze kabelkrant.

Kabelkrant
De kabelkrant is een van de grootste informatiebronnen in en rondom de gemeente Drimmelen waarop iedereen uit de regio gratis berichten mag laten plaatsen. Ingestuurde berichten moeten wel voldoen aan een aantal eisen: De Inhoud, lengte en onderwerp zijn van essentieel belang of er geplaatst wordt of niet. Het bericht mag bijvoorbeeld niet aanstootgevend, racistisch of pornografisch zijn en moet betrekking hebben op evenementen, gebeurtenissen of verenigingen in onze regio. Er mogen ook geen reclame-uitingen in voorkomen zoals het direct benoemen van bedrijven, producten of diensten. Het redactie team mag berichten daarop aanpassen of inkorten. Kabelkrant uitzendingen vinden plaats wanneer er geen televisieprogramma's worden uitgezonden.

Niet voor niets is onze slogan ‘Omroep Drimmelen, altijd in de buurt’. U wilt toch ook op de hoogte blijven? Uit onderzoek blijkt 60 % van de inwoners van de gemeente Drimmelen luisteren of kijken naar Omroep Drimmelen. Dit mooie resultaat is te danken aan de enthousiaste inzet van ruim 60 vrijwilligers. Om de uitzendingen voort te kunnen zetten moeten we ons financieel huishoudboekje kloppend houden zodat we buiten de vaste lasten zoals huur, gas/licht, Ziggo, Buma-Stemra etc. ook regelmatig apparatuur kunnen vervangen. Daarom kost het maken van radio- en tv-uitzendingen geld. U kunt ons helpen door een Donatie te doen of door “Vriend van Omroep Drimmelen” te worden.


  Supportertje.nl - voor al uw drukwerk


- reclame -

Share This

Follow Us