Archief uitzendingen TV Extra 2010

 

KERSTSPECIAL DOOR  ?TV VOOR DRIMMELEN?

 

In een prima samenwerking tussen de WRT en TV Extra is een zeer sfeervolle kerstspecial tot stand gebracht in een prachtig huiselijk kerstdecor. Dit onder de noemer van ?Kerstfeest voor jong tot oud, verzorgd door TV voor Drimmelen?.  Het is een erg gevarieerde uitzending geworden. Zo laten wij u zien hoe bewoners van    De Ganshoek zich op het kerstfeest voorbereiden met versieringen en ?t bakken van lekkernijen. Zangeres Eveline en het Stuifhoekkoor brengen de meest prachtige kerstliederen ten gehore. Een aantal bekende inwoners van Drimmelen showt op bijna professionele wijze zeer modieuze kerstkleding; wie die bekende inwoners zijn, vertellen wij u niet maar u zult staan te kijken van hun optreden op de catwalk. Tussen de diverse optredens door wordt u getoond hoe de meest lekkere kersthapjes eenvoudig te maken zijn, natuurlijk voorzien van heerlijk bijpassend drankjes. Leerlingen van balletvereniging ?t  Zwaluwnest dansen de sterren van de hemel. Ook gaan we bij een aantal inwoners van Drimmelen achter de voordeur kijken hoe ieder voor zich het kerstfeest viert. Waar nog lang over gesproken zal worden, is de Drimmelense versie van ?t welbekende kerstlied van Joep van ?t Hek ?Flappie?; dit mag u niet missen. Wij laten u zien hoe mevrouw Joke de vrijwilligers die haar met zoveel zorg omringen, uit dankbaarheid een kerstdiner aanbiedt.  De uitzending wordt afgesloten met een prachtig kerstgedicht, voorgedragen door Romy Norbart. Al met al een kerstspecial die zal bijdragen aan een warm kerstgevoel.                                                         
 

Deze opnames zijn nu ook online te bekijken; Kerstspecial online

december    2010

 1.  Stichting haarwens: Vorige maand heeft u kunnen zien hoe de lange lokken bij de kapper werden geknipt om vervolgens te sturen naar stichting haarwens. Met deze haarbossen kunnen vervolgens weer mooie pruiken gemaakt worden voor kinderen die dit hard nodig hebben. TV EXTRA is echter deze maand bij de stichting haarwens op bezoek geweest en Lucia krijgt alle uitleg over de processen.
 2. Herfsttocht met de fluisterboot: Geen vuiltje aan de lucht en muisstil. Dat zijn de fluisterboten waarmee je door de Biesbosch kunt varen. Geen motor, maar lichtpanelen drijven de accu?s weer op vol niveau.
 3. Zwemtalent Anne Dickens: Pieter of Inge kennen we allemaal van de Ol.Spelen, maar dat we in de gemeente zelf ook jong zwemtalent hebben ging TV EXTRA in het echt onderzoeken.
 4. Tranentrekkers bal: De tranen biggelen over je wangen zou je denken, maar niets is minder waar. Dit bal is een en al gezelligheid.
 5. Muziekvereniging Alliance in concert: In Lage zwaluwe werd in November een prachtig concert gegeven. TV EXTRA was erbij en u kunt kijken naar een compilatie van dit schitterende concert.
 6. Gladheid bestrijding: Een aantal jaren geleden hebben we u laten zien hoe ze in de gemeente de gladheid bestrijden. Gezien de huidige weersomstandigheden leek dit TV EXTRA een toepasselijk item.
 7. Musical Peter Pan Nu al zijn de voorbereidingen in volle gaan voor de musical "Peter Pan" die op 1,2 en 3 april 2011 in de Mayboom te Made zullen worden uitgevoerd. TV EXTRA neemt u alvast mee naar de repetities voor een klein voorproefje.   

 

november 2010 

 1. Erpel top 40  Vanuit Wagenberg werd live de door u gekozen top 40 gespeeld door diverse bands. Een heerlijke sfeer, maar zeker ook geweldige muziek. 
 2. Vervangen kerkuurwerk Bernarduskerk Een uitgebreide reportage over de vervanging van het uurwerk in Made. Van het verwijderen tot aan het plaatsen. Alles komt duidelijk in beeld en u heeft daarna weer alle tijd van de wereld.
 3. Hans Horrevoets Memorial Race Voor de 4e keer is weer de Hans Horrevoets Memorial gevaren. Bart van Dijk van TV EXTRA praat met de vader van Hans en vaart mee met de race.
 4. Stichting haarwens Je mooie lange haar laten afknippen om anderen te helpen dat is toch een prachtig gebaar. TV EXTRA bij de kapper en Lucia vraagt wat de achterliggende gedachte hiervoor is.
 5. de "gulle lach"  Vorige maand hebben we bij TV EXTRA een stukje laten zien van de opnames die gemaakt zijn vanuit De Cour in Terheijden van het optreden van de "Gulle Lach". Deze maand weer 2 korte scetches/liedjes.
 6. Er is een tijd van ..We denken veel na over ons leven..Maar er komt een tijd van gaan. Heeft u daar wel eens over nagedacht, of de mogelijkheden bekeken. Cecile van TV EXTRA geeft u alvast een klein inzicht.
 7. Wendy: Ik leef vandaag Wendy heeft onlangs haar nieuwe cd gepresenteerd. De uitnodiging voor TV EXTRA voor een mooie videoclip.
 8. Voortuinen in Drimmelen Omdat we in de vorige uitzending van TV EXTRA niet alle beelden konden laten zien hebben we voor de kijker nog dit extra item gemaakt met mooiste voortuinen van de gemeente Drimmelen. Een beetje nazomeren dus.

Extra uitzending TV Extra: Nathalie den Dekker naar de Miss Tourism Queen International 2010
Onze eigen Miss Benelux Nathalie den Dekker uit Made deed mee aan de MTQI 2010 in China. 85 landen waren vertegenwoordigd en bezocht door 35.000 mensen.
Maar ze ging niet alleen want als enige Nederlandse pers werd ook TV EXTRA uitgenodigd om dit evenement te mogen verslaan. Cees Verwater reisde mee om een special op te nemen.

De uitzending was te zien in de maand oktober aansluitend op de reguliere uitzendingen van TV-Extra

oktober 2010

 1. Ontkurken Biesbosch wijn Start acie "Scirpe du Bois" Biesbosch wijn. Van iedere verkochte fles gaat 50 cent naar de vereniging die zich heeft opgegeven. dus geef je op als vereniging en maak kans op een mooi bedrag.
 2. Madese girls
  In het kader van het 80 jarig bestaan van de Madese Boys zorgen nu de dames voor actie. Een geweldig feest met een groots opgezette catwalk
 3. Herengracht concert Drimmelen Over een sfeervol verlichte Herengracht werd op 28 augustus jl. weer het herengracht concert georganiseerd. Kijk, luister en geniet
 4. 1e Madese wijnfeest Op de Mades wijngaard de Linie is op 12 september het 1e madese wijnfeest georganiseerd. een gezellige ambiance met diverse proeverijen van natuurlijk wijn en hapjes
 5. Beklimming Gummaruskerk Wagenberg
  Altijd al de gehele gemeente van grote hoogte willen bekijken. In Wagenberg kon u de in steigers staande Gummaruskerk via de buitenkant beklimmen. En de opbrengst is uiteraard voor de restauratie
 6. Voortuinen actie gemeente Drimmelen
  Wie heeft de mooiste voortuin van de gemeente Drimmelen? Gedurende de gehele zomer volgde TV EXTRA de eigenaren die hun tuin de mooiste maakten.
 7. Opening Dierenkliniek Mark en Amer Naar aanleiding van een maandenlange verbouwing wilde de dierenkliniek via een open dag mens en dier kennis laten maken van de moderne dierengezondheidszorg.
 8. Wieler truien van Henk Theuns De grootste verzameling van wielertruien hebben is uniek. Maar als er dan een boek over je geschreven is met een fantastische oplage..dan ben je uniek
 9. Terugplaatsen "Rietsnijder" Lage Zwaluwe Het beeld van de Rietsnijder in Lage Zwaluwe dat in 2008 is weggehaald voor werkzaamheden en een opknapbeurt, werd feestelijk door wethouder Jan van Gurp terug geplaatst.
 10. Nathalie den Dekker naar de Miss Tourism Queen International 2010
  Onze eigen Miss Benelux Nathalie den Dekker uit Made deed mee aan de MTQI 2010 in China. 85 landen waren vertegenwoordigd en bezocht door 35.000 mensen.
  Maar ze ging niet alleen want als enige Nederlandse pers werd ook TV EXTRA uitgenodigd om dit gigantische evenement te mogen verslaan. Cees Verwater reisde mee om een special op te nemen die we direct na deze uitzending willen vertonen. Maar nu alvast een kort voorproefje.

 

september 2010

 1. werkgroep kerkuilen De gemeente Drimmelen is bekend om haar flora en fauna. Wie kent de uil nu niet? Maar de Kerkuil is niet zo groot vertegenwoordigd in Nederland.
 2. Seniorenweb Wagenberg De techniek gaat snel. Kinderen worden tegenwoordig groot gebracht met de computer. Maar de senioren hebben toch een beetje achterstand. Dat willen ze in Wagenberg oplossen door het geven van computer cursussen.
 3. Project Langstraat in Hooge Zwaluwe Project Langstraat in Hooge Zwaluwe is een uniek project die misschien wel model staat voor de gehele provincie Brabant.
 4. EsKaDee 20 jaar Stichting Kinderopvang Drimmelen bestaat 20 jaar. Om dit te vieren hebben ze in een aantal leuke activiteiten georganiseerd.
 5. Drimmelen got talent Niet allen in Hilversum laten ze zien dat er talenten zijn. Ook in de gemeente Drimmelen is genoeg talent aanwezig die zo de showbiz in kan
 6. Rietaak "Drie Gezusters` in Drimmelen Rietaak de "drie gezusters" is na jaren weer terug in Drimmelen voor haar restauratie.
 7. Overhandiging rietaak cheque Als je een oude rietaak op de kop hebt kunnen tikken kan je wel een extra bedrag gebruiken om deze op te knappen.  

 

juli 2010

 

juni 2010

 1. Werktrein Moerdijk - Oosterhout
 2. Museum Siemerink Made
 3. Roeivereniging Breda
 4. KNRM Dordrecht
 5. FM EXTRA
 6. Dorpsgericht werken Lage Zwaluwe
 7. Culinaire wandel en fietstocht
 8. Boeren Burgers Buitenlui Jan Volmer
 9. 70 jarig bestaan Rasenberg

 

mei 2010

 1. van steken tot eten goud...wit goud, want een vers portie asperges is voor de meesten een delicatesse. Maar wat komt er allemaal bij kijken voordat deze lekkernij
 2. Paaspop den Hout 2010 Net als voorgaande jaren was ook dit jaar in den Hout weer de paaspop georganiseerd.
 3. Kom in de kas Zoals de titel aangeeft was er in glazen stad een uitnodiging geplaatst om weer eens in de kas te komen kijken.
 4. Gemeenteraadsleden Na jaren gemeenteraadslid geweest te zijn, heb je heel wat te vertellen van wat er allemaal gebeurt in de loop der jaren.
 5. Lintjesregen in Drimmelen Als je als cameraman een opdracht krijgt om de lintjesregen te mogen filmen, dan doe je dat met veel plezier.
 6. F2 van HZ 75 kampioen Hoe je de kleine eigenwijsneusjes de zelfde kant op krijgt verteld de trainer van HZ 75. Maar als je dan ook nog eens kampioen bent geworden...
 7. 9e Biesbosch wandeling Op 18 april j.l. is de 9e biesbosch wandeling gelopen. diverse afstanden konden worden afgelegd.
 8. Boeren Burgers Buitenlui 4 Bart Dirven heeft deze keer in Boeren Burgers Buitenlui de heer Jos van Iersel als gast.
 9. Achter de "schermen" Keek je vroeger naar Zorro of de oude films van Errol Flynn met de gedachte dat je ook die superheld zou willen zijn.
 10. Koninginnedag Made 2010 Live Radio maken en de gehele dag door de lokale TV opgenomen.

 

April 2010

 1. Boeren Burgers Buitenlui 3 Deze keer heeft Bart Dirven een gesprek met Toon van den Diepstraten.
 2. Brandweer vrijwilligers Terheijden Altijd al brandweerman willen worden. Wel nu in Terheijden zoeken ze nog vrijwilligers.
 3. De Kroon kistenfabriek Rejan van Leest nam in Made eens een kijkje achter de schermen van een kistenfabriek.
 4. Dorpsgericht werken - Made Deze 3e aflevering van Dorpgericht werken is vanuit Made.
 5. Dorpsgericht werken - Terheijden Deze 4e aflevering van Dorpgericht werken is vanuit Terheijden.
 6. Installatie gemeenteraad Drimmelen Na de gemeenteraadsverkiezing op 3 maart j.l laat TV EXTRA natuurlijk ook de installatie...
 7. winterzeilwedstrijd WSV Biesbosch Onlangs werden de laatste winterwedstrijden zeilen gehouden op de Amer.

 

maart 2010;

 1. Dorpsgericht werken ? Lilian van de Wiel geeft hierbij het ?startschot? om alle dorpskernen onder de loep te nemen de komende 3 maanden
 2. Jeu de Boules baan in Wagenberg In Wagenberg kregen ze een klein bedrag om de jeu de boule baan op te knappen.
 3. Dorpgericht werken ? Drimmelen (dorp) Een van de eerste dorpskernen die door Cecile onder de loep genomen wordt is Drimmelen.
 4. Aankondiging van de komende Biesbosch wandeling Op 18 april a.s. kan er weer worden gelopen in de Biesbosch. Bart Dirven kan u er alles over vertellen
 5. Akkerranden worden bloemenranden Prachtig toch als je een klein stukje land langs de akkers kan gebruiken om daar prachtige bloemen te zaaien.
 6. Wilgenknotten (herhaling 2009) Het is de tijd van het jaar weer dat de wilgen ontdaan moeten worden van de takken. doe je dat niet dan heeft dat consequenties voor de wilg. TV EXTRA laat zien hoe ze dat doen
 7. Verkiezingsuitslag vanuit het gemeentehuis te Made op 3 maart j.l. werden de uitslagen in de gemeente Drimmelen bekend gemaakt in het gemeentehuis
 8. Dorpgericht werken - Wagenberg De 2e dorpskern die Cecile ons laat zien is Wagenberg. Ook daar is het nodige te doen.

 

februari 2010

 1. Schaatswedstrijden in Terheijden Als het gaat vriezen dan is iedereen helemaal enthousiast.."wanneer kunnen we gaan schaatsen". In Terheijden was het schaatsfeest. Op de natuurijsbaan werden alle records gebroken onder het genot van toepasselijk live muziek. Natuurlijk kon TV EXTRA nog net een plaats bemachtigen om de heftige strijd te volgen
 2. Shetland hobby pony?s Ah..ze zijn zo lief en klein..maar wat moet je nu met zo\'n paardje? je kan er als volwassene niet eens op rijden..Lucia eens vragen aan een echte liefhebber..waarom zo veel. Wel een leuke hobby
 3. Boeren Burgers Buitenlui.  In deel 2 van BBB ging Bart Dirven samen met Kees Rompa op pad. De inmiddels gepensioneerde bakker uit Terheijden laat zien waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht, gewerkt heeft en zijn waar zijn interesse ligt.
 4. Zumba fitness Wil je lekker fit blijven en ben je gek op dansen. Dan heb je geluk, het kan nu allebei tegelijk. Lucia ging met TV EXTRA eens kijken naar Zumba fitness, nee niet alleen kijken, gewoon meedoen.
 5. Theeconcert Witte Kerkje Terheijden Ben je een liefhebber van thee en klassieke muziek, dan was er in het witte kerkje in Terheijden een prachtig concert. Geniet van het Ariosto Ensemble
 6. Boek Joyce Beckker: Oom en tante zijn ge?ntegreerd Wat is er nu mooier als na jaren je kinderwens uitkomt. Joyce Beckker schreef " oom en tante zijn geintegreerd" en gaat over 50 jaar Molukse gemeenschap in Breda. Cecile wilde weten wat nu de aanleiding was.
 7. Ecologische verbindingszone Het is toch een mond vol..en wat betekend dit nu allemaal. Bart van Dijk ging voor TV EXTRA op pad en sprak met gemeente en waterschap.
 8. Special Part: Een Harley Davidson op maat Als je helemaal Harley Davidson fan bent, dan zijn er 2 mogelijkeheden. Je koopt een standaard "fiets" of je laat er een geheel naar eigen ontwerp bouwen. Lucia ging kijken hoe dat nu in zijn werk gaat.

 

EXTRA uitzending Carnaval 2010 gemeente Drimmelen.

 

januari 2010

 1. Night of the proms Wagenberg. In de Gummaruskerk te Wagenberg is wederom de Night of the proms gehouden. Lokale topmuziekanten laten u weer de mooiste muziek horen en zien.
 2. nieuwjaarstoespraakGert de Kok burgemeester van de gemeente Drimmelen
 3. Herdertjestocht Onlangs is er weer een herdertjestocht gelopen. Prachtige omgeving en een "dienst" in de stal maken dit evenement altijd weer speciaal
 4. Boeren Burgers Buitenlui Deze keer gaan we op stap met Cor Knoop. Samen met Bart Dirven laat hij ons zien waar hij geboren is en tikkertje speelde, maar ook waar hij op latere leeftijd verbleef. Als laatste neemt Cor ons mee naar de plek waar hij 40 jaar zijn boterham verdiende.
 5. Nieuwjaarsduik 2010 in Lage Zwaluwe Net als voorgaande jaren is er weer de traditionele nieuwjaarsduik in Lage Zwaluwe gehouden. keiharde bikkels die het koude water trotseren stonden klaar voor de start...maar deze keer wel met een extraatje. een mooie prijs voor de leukste zwemmer en natuurlijk na afloop warm worden met echte winterse versnaperingen. TV Extra was er bij..maar hield het wel droog.
 6. 50 jaar Schraansers.  CV de Schraansers bestond 50 jaar. En dat hebben ze uitbundig laten weten met als een van de hoogtepunten een geweldig sauwel spektakel.

eMVee/ontwerp

Rabobank

Rijn Huijbregts

Biemans Made

Supportertje.nl - voor al uw drukwerk

Share This

Follow Us

Televisie & Kabelkrant

Omroep Drimmelen is te ontvangen via:

 • Digitaal via kanaal 42 van Ziggo in de Gemeentes Drimmelen, Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Etten-Leur en Raamsdonksveer
 • KPN, XS4ALL, Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 1476
 • Telfort met de zwarte afstandsbediening en Edutel, Fiber.nl, Stipte op kanaal 2170

De TV uitzendingen van Omroep Drimmelen zijn dagelijks op elk oneven uur te zien en worden wekelijks vernieuwd.

Radio

U kunt ons beluisteren via:

 • de kabel op 92.9 FM
 • Ziggo kanaal 917
 • ether op 106.9 FM
 • KPN, XS4ALL, Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 1176
 • Telfort met de zwarte afstandsbediening en Edutel, Fiber.nl, Stipte op kanaal 3180
 • Klik hier om te luisteren naar de radio livestream.

Radioprogramma's
Buiten de reguliere programmering zend de radiozender van Omroep Drimmelen gevarieerde muziek uit met elk heel uur het NOS op 3.

De uitzendingen zijn ook direct live overal ter wereld te ontvangen via “De Lokale Omroep” app.

Aan doorgifte via Tele2 en enkele andere providers wordt nog gewerkt.