Skip to main content

Juli - William Janz

Van William Janz (Den Haag, 5 juni 1974) bleek al op jonge leeftijd dat hij een muzikaal talentje was. Hij kreeg gitaarles van zijn opa. Gitaar spelen vond William leuk, maar erbij zingen, dat was het helemaal voor hem.

In het begin van de jaren negentig, werd Julio Iglesias zijn grote idool. Het was dus niet zo vreemd dat hij in 1996 een finaleplaats wist te behalen in de Soundmixshow van Henny Huisman. William wist ook internationaal diverse talentenjachten te winnen, hierdoor volgden er veel optredens in het buitenland.

William Janz staat in het dagelijkse leven voor de klas op het MBO en probeert zijn werk als leraar en die van artiest, echtgenoot en vader van twee zoons in perfecte banen te leiden. Door het huidige succes met zijn zangcarrière is dat lastig te combineren. William ontmoette Riny Schreijenberg, die eerder verantwoordelijk was voor het succes van vele internationale artiesten, waaronder de bekendste trompettisten van de wereld en maar liefst ruim 40 Nederlandse artiesten, waaronder Frans Bauer, Marianne Weber en Thomas Berge. Al snel volgde een nauwe verbintenis en werd een nieuwe strategie bepaald.

William, met jaren aan bühne ervaring, bracht zijn eerste single “Door jou zie ik weer hoe mooi het leven is” uit. Dit was de start van zijn glanzende carrière. De singles die daarop volgden werden direct door Nederlandse radio DJ’s omarmd.

Als William voor concerten in Spanje langs de Spaanse kust rijdt en daar het liedje “Milonga” van zijn eerste album “William Janz zingt Julio Iglesias” afspeelt, is er een nieuw idee geboren. “Milonga” wordt in twee versies uitgebracht: een Nederlandse en een Spaans – Nederlandse versie en wordt direct een nummer 5 notering in de hitlijsten! Door dit grote succes werden “We gaan We Gaan, Me va Me va” en “Ik wil met je dansen, Quiero Bailar Contigo” ook in twee versies uitgebracht.

William is internationaal doorgebroken met een optreden in het hol van de leeuw, namelijk in “España Got Talent”. Hij veroverde de harten van het Spaanse publiek met zijn onweerstaanbare stemgeluid en een flinke dosis charme. Inmiddels is deze video al meer 15 miljoen keer bekeken. Hieruit volgden vele optredens in alle Spaanstalige landen ter wereld. William Janz is internationaal uitgeroepen tot de nummer één Julio Iglesias Tribute zanger ter wereld.

De succesvolle Nederlandse première van “William Janz Zingt Julio Iglesias” vond in 2022 plaats in een uitverkocht AFAS Circustheater in Scheveningen. In 2023 kreeg deze première een vervolg. Dat resulteerde in 12 uitverkochte theaters tijdens zijn Nederlandse theatertour onder begeleiding van de Micky Fisser Band. In 2024 zijn er extra concerten gepland van Groningen tot Maastricht.

Meer informatie over ‘William Janz’ kunt u vinden via de website: https://www.williamjanz.nl/