42 Actueel
Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

Ontbijt initiatief in De Cour Terheijden
Al geruime tijd organiseerde Anita Dudok een paar keer per week ontbijten in De Cour Terheijden. Haar doel is om eenzaamheid te verlichten voor zelfstandig wonende ouderen  en medemensen, voor hen die minder mobiel zijn of voor mensen die hun partner hebben verloren. Wij gingen in gesprek met haar om meer uitleg te krijgen over dit initiatief en over de vraag hoe het nu verder gaat in tijden van corona.

1 Anita geniete2 Dames op pad

Exposities in zaal De Abt in Terheijden-Jannet van Gils
In de maanden juni tot en met september opende de Stichting Behoud de Antonius Abt iedere zaterdagmiddag van 13:00-16:30 gratis de deuren van het gebouw. Naast de geschiedenis en de bijzondere scheidingswand was er nu nog een reden om een bezoek te brengen: iedere twee weken exposeerde een lokale kunstenaar in zaalgedeelte ‘de Abt’. De tentoonstellingen variëren van foto’s tot schilderijen en van keramieken werken tot tekeningen. Wij gingen er meerdere malen op bezoek en maakten daar een serie over. In deze aflevering ziet en hoort u Jannet van Gils.

3 Jannet van Gils14 Jannet van Gils2

Drimmelen in beweging-deel 6
Om gezond te blijven is het belangrijk om te bewegen. Twee fysiotherapeuten uit onze gemeente laten oefeningen zien die u thuis zelf kunt doen. U kunt met hen mee oefenen en ook later de oefeningen herhalen via het YouTube kanaal van Omroep Drimmelen. Waar en wanneer u wilt. Deze week de voorlopig laatste aflevering.

5 Drimmelen in beweging6 Drimmelen in beweging2

Nijntjes beweegprogramma
Speciaal voor peuters en kleuters van 2 t/m 5 jaar hebben S.V. De Zwaluwen en Optisport een leuk programma opgezet. Het Nijntje pleintje programma is ontwikkeld door de K.N.G.U. en richt zich op het bewegen van deze leeftijdscategorie. Wij namen op 22 en 23 augustus een kijkje in Het Puzzelbad en De Randoet. Wij zagen de kinderen daar actief meedoen en laten ook begeleidster Bianca Segeren even aan het woord om u uitleg te geven.

Voortgang Traais Energie Collectief
Het Traais Energie Collectief (TEC) is een coöperatie door en voor burgers. TEC bouwt aan een eigen, nieuwe energievoorziening voor het dorp Terheijden. Zo wil het TEC wil aan de Bergen een uniek zonnepark realiseren en een windmolen bij knooppunt Zonzeel. In het centrum van Terheijden is gestart met de aanleg van het Traais warmtenetwerk.  Theo den Exter en Alex Koeman vertellen u in deze uitzending wat de stand van zaken is.

Restaurant Onze Kerk

Greet Middelburg medisch pedicure

 De Linie ICT

de vrienden van omroep drimmelenOmroep Drimmelen heeft verschillende Vrienden van de Omroep. Zij maken mede mogelijk dat Omroep Drimmelen uitzendingen op de radio, de tv en de kabelkrant kan verzorgen. Wij zijn erg blij dat we deze vrienden hebben. Ben jij nieuwsgierig wat de verschillende bedrijven doen, klik op het logo en je komt op hun website terecht. Ben jij een bedrijf en je wilt ook Vriend van de Omroep worden, mail ons:

- reclame -

Biemans Made

Share This

Follow Us