42 ACTUEEL
Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

DE SPRONG EN ZUIDERWATERLINIEFESTIVAL
Commissaris van de Koning Wim van de Donk gaf op 23 juni het startschot voor het Zuiderwaterliniefestival in Brabant. Rond 12.30 uur vond  in Terheijden de militaire Sprong plaats, waarbij naast 20 andere parachutisten de Commissaris van de Koning  ‘uit de lucht kwam vallen’ bij De Schans in Terheijden. Het Zuiderwaterliniefestival werd het hele weekend gehouden om deze verdedigingslinie onder de aandacht te brengen. De hele dag waren er activiteiten, theater, live muziek en andere festiviteiten voor de vele bezoekers op de Schans.

De Sprong en Zuiderwaterlinie festivalDe Sprong en Zuiderwaterlinie festivalDe Sprong en Zuiderwaterlinie festival

BRUISEND MADE
Dit jaar vierde de Bruisende Buitendmarkt in Made haar 15-jarig jubileum. Er was straattheater, feestmuziek, kraampjes, kinderattracties en terrasjes.  Kortom: een gezellig feest voor iedereen en dat was te merken aan het hoge aantal bezoekers.  Ook de afdeling tv van Omroep Drimmelen was aanwezig. Natuurlijk om alle bezoekers te informeren over onze omroep, maar ook op zoek naar nieuw talent om onze groep vrijwilligers te versterken. Een impressie ziet u deze week in onze uitzending.

Bruisend MadeBruisend MadeBruisend Made

KUNST EN MUZIEK AAN DE HAVEN
Op zaterdag 16 juni organiseerde Stichting ToonArt in samenwerking met gemeente Drimmelen en Waterschap Brabantse Delta het evenement Kunst en muziek aan de haven van Hooge Zwaluwe. De opening van het nieuwe gemaal Emilia vormde de aanleiding. Diverse kunstenaars uit de gemeente Drimmelen presenteerden hun werk. Er was muziek op een aangelegd ponton; authentieke zalmschouwen en er was ook aan de inwendige mens gedacht. Kortom: het werd een geweldig feest en natuurlijk werd ook het gemaal feestelijk geopend.

PORTRET TOON VAN DONGEN
In onze serie portretten gaat Loes van Zwieten dit keer in gesprek met Toon van Dongen, bij velen beter bekend als Toon de Mol. Hij vertelt ons waar deze bijnaam vandaan komt. We komen heel wat over zijn leven te weten. Wie hij is, waar hij vandaan komt en niet te vergeten zijn vele activiteiten en hobby’s. Als clown bij evenementen en als sauwelaar vielen hem veel onderscheidingen ten deel. Zelfs die van beste juin en een koninklijke onderscheiding. Hij heeft ze verdiend!

GEMEENTE ACTUEEL – juli
Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Deze maand is dat wethouder Jürgen Vissers.  Ook schuift de communicatieadviseur van de gemeente, Anneke van Omme,  aan om ons te informeren over actuele zaken die in onze gemeente spelen.

Omroep Drimmelen is digitaal te ontvangen via kanaal 42 van Ziggo in de Gemeentes Drimmelen, Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Etten-Leur en Raamsdonksveer.

De TV uitzendingen van Omroep Drimmelen zijn dagelijks op elk oneven uur te zien en worden wekelijks vernieuwd.