Skip to main content

Vanaf 19 juli om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van:

Drimmelen Actueel
Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

Bruisend Made
Op zondag 30 juni was het weer zover! De Bruisende Buitenmarkt 2024. Een bomvolle jaarmarkt met voor ieder wat wils. Van jong tot oud, iedereen kon zich vermaken op de Bruisende Buitenmarkt. Leuke, mooie én smakelijke kraampjes en natuurlijk veel muziek. Ook Omroep Drimmelen was van de partij.

Bruisend Made 2024 1Bruisend Made 2024 4 

Oldtimerdag Terheijden
Op 7 juli werd het Oldtimerfestival Terheijden gehouden. Dit festival voor landbouw werktuigen en tractoren werd georganiserd in samenwerking met TrekkerOldtimerclub Overbos, OTMV, en Loonbedrijf C Damen, die dit jaar op deze dag ook hun 90 jarige bestaan vierden.

Oltimer Festival Terheijden 1Oltimer Festival Terheijden 2

Wedstrijdzwemmen Mikey en Davy Zwiers
Mikey en Davy Zwiers uit Made zijn fanatieke wedstrijdzwemmers en trainen maar liefst 3 keer in de week. Wij volgden hen op een wedstijd dag, waar ze een poging waagden om hun record te verbeteren. Het ging die dag dus niet om medailles, maar om de tijden. We zullen ongetwijfeld nog vaak van hen horen in de toekomst.

Mikey en Davy zwemmen 1Mikey en Davy zwemmen 2

Roeiregatta
Zoals het hoort in onze blauw-groene gemeente, is er regelmatig iets te doen in en rondom het water. Op 22 juni was het tijd voor de jaarlijkse roeiregatta in de haven van Drimmelen.

Maar liefst 31 deelnemers gingen de strijd met elkaar aan in 18 roeiboten! Zij werden aangemoedigd door de trouwe schare toeschouwers, die ook dit jaar kwamen kijken. Wij keken met hen mee en maakten een videoverslag.

310 jaar Sint Ambrosius Gilde Made
Het bijenhouders gilde vierde op 15 Juni het 310-jarig Jubileum. Zij vierden dit samen met de Gildebroeders. Presentatrice Annemieke van Tintelen ging er samen met onze cameraman  Peter Maas op bezoek. Zij sprak er onder meer met Sander Langschmidt, de overdeken, die ons vertelde wat er allemaal te doen was deze dag.

Van Gogh Zonnebloemen ingezaaid
In het kader van het jaar van de zonnebloem werd een poging gedaan om het grootste bloeiende Van Gogh Zonnebloemschilderij te maken in Etten-Leur. Vanwege het natte weer deze zomer konden de vele vrijwilligers, waaronder de  Madese Natuurvrienden ze pas laat zaaien. ZuidWest tv fimde het inzaaien en stelde de opname ook beschikbaar voor onze uitzending. Daarvoor onze dank.