42 ACTUEEL
Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL
Deze week starten wij met onze nieuwe rubriek ‘Gezond en Wel’. Deskundigen vertellen u iedere week wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert Susan Kruithof, specialist huisartsgeneeskunde, u over tekenbeten.

Gezond en wel

VRIJWILLIGSTERS VLUCHTELINGENWERK DRIMMELEN
Ook in onze gemeente hebben een aantal voormalige vluchtelingen een nieuwe woonplek gevonden. Reden voor ons om een tweeluik te maken. In deze eerste aflevering gaan we in gesprek met 3 vrijwilligsters van Vluchtelingenwerk Drimmelen. Zij vertellen onder meer over hun werk: het begeleiden van vrouwen om hier een nieuw, veilig thuis voor hun kinderen en zichzelf te vinden. In een volgende aflevering gaan we in gesprek met 4 van deze voormalige vluchtelingenvrouwen.

Vrijwilligsters vluchtelingenwerkVrijwilligsters vluchtelingenwerk

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Deze keer informeert Stella Terlouw, beleidsmedewerker WMO, u over het Dorpsteam voor mensen die op de een of andere manier ondersteuning nodig hebben. Zij zal vertellen hoe het Dorpsteam werkt en hoe het bereikt kan worden.

Dorpsgericht werken

RESTAURATIE WITTE KEET IN DE BIESBOSCH
John van Oosterhout reikte op 16 maart namens het Biesbosch streekfonds een cheque uit aan de Stichting Vrienden van de Biesbosch voor restauratie van de Witte Keet in de Biesbosch. Hiermee kan de stichting een start maken met de herbouw van de ruïne. De keet was een onderkomen voor de griendwerkers en rietsnijders die verbleven in de Biesbosch. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het een belangrijke rol als observatiepost voor de verzetsstrijders. Na restauratie zal het onderdeel gaan uitmaken van een educatieve wandeling voor jeugd en volwassenen.

Omroep Drimmelen is digitaal te ontvangen via kanaal 42 van Ziggo in de Gemeentes Drimmelen, Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Etten-Leur en Raamsdonksveer.

De TV uitzendingen van Omroep Drimmelen zijn dagelijks op elk oneven uur te zien en worden wekelijks vernieuwd.