42 Actueel
Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

Renovatie Molen De Schuddebeurs
Na jaren van leegstand en verval wordt de molenromp Schuddebeurs in Lage Zwaluwe gerenoveerd. Geleidelijk aan transformeert dit monumentale pand van een ruïne in een pronkstuk. Daarnaast heeft het een historische waarde. In de Tweede Wereldoorlog verbleven er joodse dwangarbeiders, die in de omgeving anti-tankmuren moesten bouwen. De molen werd tegen het einde van oorlog zwaar beschoten. Onze crew ging op bezoek bij eigenaar Gertjan van Oorschot, die enthousiast vertelde over de vorderingen en een rondleiding gaf. De nieuwe fundering en dak zijn klaar, de scheuren in de muren zijn gerepareerd en het voegwerk ziet er weer prachtig uit. Er moet echter ook nog veel gebeuren, voordat het in gebruik genomen kan worden met de bestemming wonen en recreatie. Ze hopen op 2e Paasdag volgend jaar een open dag te kunnen houden.

renovatie molen de schuddebeursrenovatie molen de schuddebeurs

Kermis Made
Ook in Made zit de kermis er weer op. Een feestelijke opening door wethouder Lieke Schuitmaker en daarna natuurlijk volop vertier voor jong en oud. Wij maakten een impressie.

kermis Madekermis Madekermis Madekermis Made

Gemeente Actueel
Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Deze maand is wethouder Jan-Willem Stoop onze gast.

World Cleanup Day
Het was World Cleanup Day op 21 september. Dit is een wereldwijd burgerinitiatief waarbij zwerfvuil wordt opgeruimd. Wij namen een kijkje in Terheijden, waar vanuit De Cour een grote groep op pad ging. De gemeente zorgde voor grippers, handschoenen en vuilniszakken en De Cour organiseerde deze schoonmaak actie, die vooral gericht was op plastic afval. Een bedankje voor de vrijwilligers is zeker op zijn plaats en nu maar hopen dat we met z’n allen niet opnieuw zo’n berg afval laten ontstaan in dit mooie dorp.

Muziek in de regio – Herengrachtconcert 2019
Nadat u eerder al een sfeerverslag van dit bijzondere concert kon bekijken, kunt u aan het eind van onze uitzending kijken en luisteren naar een wat uitgebreider verslag van de optredens. Natuurlijk komen alle uitvoerend artiesten voorbij, met nummers die u nog niet eerder in onze uitzending zag. Een mooie muzikale zomeravond in het pittoreske Drimmelen, met Muziekensemble Flux, Bigband Djazzkefett, Kiki Busio en the Billy's.

Greet Middelburg medisch pedicure

 De Linie ICT

de vrienden van omroep drimmelenOmroep Drimmelen heeft verschillende Vrienden van de Omroep. Zij maken mede mogelijk dat Omroep Drimmelen uitzendingen op de radio, de tv en de kabelkrant kan verzorgen. Wij zijn erg blij dat we deze vrienden hebben. Ben jij nieuwsgierig wat de verschillende bedrijven doen, klik op het logo en je komt op hun website terecht. Ben jij een bedrijf en je wilt ook Vriend van de Omroep worden, mail ons:

- reclame -

ramses bier

eMVee/ontwerp

Rabobank

Biemans Made

Rijn Huijbregts

Supportertje.nl - voor al uw drukwerk

Share This

Follow Us